Vilniaus jaunimo teatras „Arlekinas“ – N. Gogolis “Nosis“

Studentiškas spektaklis

Režisierė – Tatjana Timko
Chоreografas – Michailas Levinas
Vaidina:
Platonas Kuzmičius Kovaliovas, valdininkas – Sergejus Kirilovas
Kovaliovo Nosis – Georgijus Baišovas
Ivanas Jakovlevičius, kirpėjas – Pavelas Jermakas
Praskovja Osipovna, kirpėjo žmona – Ana Natalija Artiochina
Ivanas, liokajus – Igoris Bobrovas
Kvartalo prižiūrėtojas – Aleksandras Voronovičius
Laikraščio ekspedicijos tarnautojas – Konstantinas Novopolskis
Gydytojai – Edgaras Frolovas, Romanas Ilkevičius
Aleksandra Grigorjevna Podtočina – Julija Аntochina
Podtočinos dukterys – Veronika Mastenica, Jekaterina Penkova

Neįtikėtinas įvykis atsitiko Peterburge: kirpėjas Ivanas Jakovlevičius, valgydamas iš ryto šviežią duoną, iškeptą jo žmonos Praskovjos Osipovnos, aptinka duonoje nosį. Kirpėjas atpažįsta, kad rastoji nosis priklauso aukšto rango valdininkui Kovaliovui ir, norėdamas jos atsikratyti, išmeta nosį nuo Isakijaus tilto į upę. Tuo metu Kovaliovas nieko nepešdamas blaškosi po Peterburgą ir ieško pradingusios savo nosies. Jau vėliau valdininkas sutinka savo nosį, apsirėdžiusią munduru ir skrybėle su plunksnomis, Kazanės sobore. Kovaliovas lekia į laikraščio ekspediciją norėdamas užsakyti skelbimą apie prapuolusią nosį, o po to grįžta namo. Netikėtai pasirodęs policininkas, kuris ryšulėlyje atneša nosį ir pareiškia, jog toji su netikru pasu buvo sulaikyta pakeliui į Rygą, nenusakomai pradžiugina Kovaliovą. Tačiau džiaugtis dar anksti: paaiškėja, kad nosis nebetinka savo buvusioje vietoje. Pakviestas gydytojas nesiima pritaisyti nosį, įrodinėdamas, kad bus tik dar blogiau. Tuo metu po visą sostinę skando gandai tolydžio apaugdami daugybe smulkmenų: pasakojama, kad Kovaliovo nosį, vaikštinėjančią po miestą, matė įvairiose Peterburgo vietose.
Tačiau vieną nuostabų rytą nosis, lyg nieko nebuvę, vėl atsiranda savo vietoje – tarp valdininko Kovaliovo dviejų skruostų. Ir nematyti nė ženklo, kad ji kada būtų išėjusi savais reikalais.
Spektaklyje naudota Рascalio Сomelade‘o muzika.
Spektaklio premjera vyko 2012 metų gegužės 26 dieną.

Vilniaus jaunimo teatras „Arlekinas“ įkurtas 2007 metais, dauguma jo aktorių – studentai. Teatras aktyviai gastroliuoja: 2009 metais „Аrlekinas“ dalyvavo tarptautiniuose festivaliuose Austrijoje ir Belgijoje, 2010 metais – Rusijoje, 2011 metais – Čekijoje, Rusijoje ir Latvijoje, o pernai – Danijoje, Latvijoje ir Suomijoje. Šiais metais teatras jau suspėjo pasirodyti festivalyje Baltarusijoje, o vasarą atstovaus Lietuvai tarptautiniame teatrų festivalyje Monake.

Kaina 15 Lt, 20 Lt, 25 Lt

Spektaklis rusų kalba

„Eglės“ sanatorija, Eglės g. 1, Druskininkai

bp