Lietuvos Nacionalinio dramos teatro aktorės Birutės Mar (Vilnius, Lietuva) monospektaklis M. Diuras „Meilužis“

Parodomasis spektaklis

Birutė Mar Apie Marguerite‘os Duras „Meilužį“ ir apie spektaklį.
Prancūzų rašytojos M. Duras romanas „Meilužis“, už kurį ji 1985 metais pelnė Gonkūrų premiją – aukščiausią literatūrinį apdovanojimą Prancūzijoje, – tai medžiaga, kuri „nepalaidžia“, apie ją galima mąstyti visą gyvenimą. Akivaizdu, kad ir pati M. Duras apie tai galvojo – juk kūrinys autobiografinis, jame pasakojama apie rašytojos jaunystę, kurią jai su šeima teko praleisti kolonijose Indokinijoje. Tai penkiolikametės mergaitės ir turtingo trisdešimtmečio kino meilės istorija.
Monospektaklis, kuriame vaidina žinoma ir visame pasaulyje pripažinta lietuvių aktorė Birutė Mar (Маrcinkevičiūtė), – tai tokio aukštas teatrinio meistriškumo lygis, kuris net didžiausiems teatro gurmanams, kaip sakoma, sugriebia už širdies. Giliamintiškas pasakojimas apie staigų paauglės mergaitės virtimą savo vertę žinančia moterimi, maksimalus ir tuo pačiu apgalvotas apnuoginimas jausmų, kurie užvaldo jauną, bet netipišką asmenybę, nė vieno negali palikti abejingo.

Režisierė – Birutė Mar (Маrcinkevičiūtė)

        Šis spektaklis svečiavosi beveik visuose pasauliniuose teatrų festivaliuose, apkeliavo Europą ir Ameriką, pelnė daugybę apdovanojimų ir mes labai laimingi, kad turime galimybę parodyti jį Druskininkuose, festivalio „Vasara 2013“ metu.

Kaina 60 Lt, 70 Lt, 80 Lt

Spektaklis rusų kalba

„Eglės“ sanatorija, Eglės g. 1, Druskininkai